فیبروم‌های رحمی

دلایل به وجود آمدن فیبروم‌های رحمی

در مقالات گذشته در خصوص فیبروم‌های رحمی و انواع آنها صحبت شد. و به یکی از سوالات متداول که در خصوص فیبروم‌ چیست نیز جواب داده شد.

 شما می توانید از طریق لینک زیر اطلاعات بیشتری نسبت به فیبروم کسب کنید .

فیبروم چیست؟

انواع روش‌های درمان فیبروم 

آيا بارداری با فیبروم امکان‌پذیر است؟

 

وقتی صحبت از بیماری می شود یکی از مهمترین مسائل پیش رو دلایل آن بیماری می باشد. ایجاد فیبروم‌های رحمی دلایل مشخصی ندارد و تا به امروز هیچ دلیلی برای آن اثبات نشده است ولی به چند مورد از آنها اشاره می کنیم: 

  • ژنتیک
  • وزن زیاد
  • ترشحات هورمونی نامرتب
  • تغذیه نامناسب

به مسائلی که می‌توانند در به وجود آمدن و یا رشد فیبروم‌های رحمی تاثیر داشته باشد اشاره کردیم. میتوان به چند مورد مهم جهت پیشگیری از این بیماری پرداخت:

 

تاثیر ژنتیک در فیبروم‌های رحمی 

همه ما می دانیم که خیلی از بیماری ها میتواند از طریق ژنتیک انتقال پیدا کند ولی یک مسئله مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که، امکان دارد پدر یا مادر ما خودشان بیماری نداشته باشند ولی ناقل آن باشند. آنها ژنتیک چند نسل قبل خود را به همراه دارند. پس در خصوص ژنتیک نمی‌توان به تنها پدر یا مادر اکتفا کرد ولی در حالی که ما آگاهی از این موضوع داریم که یک یا دو نسل قبل از ما فیبروم‌های رحمی داشته اند باید احتیاط کنیم  و تحت نظر پزشک معالج باشیم.

 

تاثیر وزن زیاد در فیبروم‌های رحمی:

 شاید خیلی ها به این موضوع توجه نکنند ولی چاقی و وزن زیاد یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری ها می‌باشد بیماری‌های مختلف قلبی، دیابت، سرطان، مشکلات تنفسی و مشکلات در سیستم ایمنی و بسیاری بیماری‌های دیگر.

ممکن است افراد چاق به همه بیماری‌هایی که ذکر شده دچار نشوند ولی در صورت وجود ژنتیک کاملاً مستعد گرفتن بیماری می باشند. پس ما میتوانیم با مراقبت‌های وزنی خود احتمال به وجود آمدن آن را کاهش دهیم.

 

ترشحات هورمونی نامرتب در به وجود آمدن فیبروم‌های رحمی:

 هورمون ها نقش حیاتی در سلامت بدن هر فرد دارد، عدم تعادل در آن باعث به وجود آمدن بیماری در بدن انسان میشود. بانوان در شرایط مختلفی مانند دوران بارداری ، دوران عادت ماهیانه و یائسگی دچار به وجود آمدن این اختلالات هورمونی میشوند. همین اختلالات باعث بیماری‌های در زنان مانند چاقی ، عفونت های متعدد و... می شود. در بعضی موارد از عوامل به وجود آمدن فیبروم‌ های رحمی نیز نام برده می شود. این اختلالات هم مانند دیگرموارد نیاز است که درمان شود که درمان این بیماری نیز از به وجود آمدن بیماری‌های دیگر جلوگیری میکند.نامنظم بودن هرمون‌های استروژن و پروژستون احتمال وجود فیبروم‌ها را بالا میبرد.

 

 

تغذیه نامناسب در به وجود آمدن فیبروم‌های رحمی

 تغذیه نامناسب می‌تواند دچار به وجود آمدن فیبروم‌های رحمی یا تشدید آن شود، در برخی از بیماری ها دسته ای  از خوراکی ها برای فرد منع می شود بعضی از مواد غذایی با وجود نداشتن ضرر برای گروهی از افراد منع می شود ولی در خصوص تغذیه نامناسب کاملاً مشخص است که کدام دسته از مواد غذایی در هر شرایطی نامناسب است و در صورت داشتن فیبروم‌ میتواند به رشد آن کمک کند. به این دسته از مواد خوراکی ، غذاهای التهاب آور گفته می شود. غذاهای التهاب آور شامل کربوهیدرات‌های فراوری شده مانند ماکارونی‌ها ، شیرینی‌ها ، نان‌های بدون سبوس ، نوشیدنی‌های الکل‌ دار، فست فود‌ها و شیرین کننده‌ها هستند.

 

 

آیا درمان قطعی فیبروم‌های رحمی وجود دارد ؟

فیبروم‌ های رحمی یک بیماری است که وابسته به هورمون است، پس هیچ زمان نمی شود که درمان قطعی برای آن معرفی کرد. فیبروم‌ها به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم می شوند.  با توجه به اطلاعاتی اعم از سایز فیبروم ، محل قرارگیری آن ، نوع آن، سن بیمار، آیا تا به حال باردار شده است یا خیر و یا اینکه تعداد فرزندانی که دارد کافیست یا خیر می توان روش‌های مختلف درمانی را ارائه داد.

 حالا با توجه به شرایط بالا و معاینه‌های مختلف، پزشک معالج تصمیم به درمان‌هایی اعم از جراحی ، کنترل با قرص و یا حتی چکاپ چند ماه یکبار برای مطلع شدن از وضعیت و سایز فیبروم‌ها می‌پردازد. همه این ها نمونه ای از درمان می باشد. خانم دکتر پوران حاجیان پیشنهاد میکنند برای قطعیت از نوع درمان حتماً باید با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

 

askin graphic designers group
TEL : 09128000657 - طراحی قالب و سئو توسط آسکین گرافیک 09198000657
ASKIN GRAPHIC Co.