در مورد پیش آگاهی در خصوص بارداری با فیبروم، چند نکته مهم وجود دارد. دلیل اینکه فیبروم عامل نازایی باشد بسیار کم است ولی نوع فیبروم و جایی که رشد میکند بسیار مهم است.
یک از مهمترین نکات نوع فیبروم میباشد. همانطور که در مقالات قبل اشاره شد شما میتوانید درباره فیبروم ها در این قسمت مطالعه کنید.
فیبروم چیست؟
فیبروم ها چند دسته هستند که بسته به تشخیص متخصص زنان، میتوان تصمیم گرفت که بارداری با فیبروم را دچار مشکل خواهد کرد یا خیر.
فیبروم ها به سه دسته کلی تقسیم بندی میشوند.
- فیبرومهای ساب سروزال
- فیبرومهای سابموکوز
- فیبرومهای اینترامول
فیبرومهای ساب سروزال:
به فیبرومهایی گفته میشود که در لایه بیرونی رحم قرار دارند و عموما به صورت توده ای رشد میکند. این نوع فیبروم ها معمولا اثری بر روی باروری ندارد پس برداشتن آنها شانس بارداری را کمتر یا بیشتر نمیکند. البته باید به سایز فیبروم هم توجه داشت، درصورتی که این فیبروم بسیار بزرگ باشد به خاطر اثرات فشاری زیاد می تواند باروری و بارداری با فیبروم را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل امکان دارد که برداشتن آن بسیار مفید نیز باشد.
فیبروم های سابموکوزال:
به فیبرومهایی که داخل حفره رحمی (آندومتر) رشد میکنند، گفته میشود. این نوع فیبرومها از نوع نادر هستند و با خونریزی های شدید دوره قائدگی همراه است و شانس باروری و بارداری با فیبروم را به شدت کاهش میدهند و برداشتن آنها شانس باروری را زیاد میکند.
فیبروم های اینترامول:
این نوع فیبروم ها که شایع ترین نوع فیبروم است در لایه میانی رحم (عضله رحم) رشد میکنند. اگر متعدد باشند وسایز آنها بزرگ باشد بارداری با فیبروم را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار میدهند.
ولی با توجه به توضیحاتی که در مورد فیبروم ها داده شده است، نمیتوان به صورت قطعی برای درمان آنها نظر نهایی داد. برای مثال هیچ گاه دو نفر که فیبروم دارند، به یک شکل درمان نمیشوند. هر فرد بسته به نوع فیبروم، سایز فیبروم، شرایط عمومی، سن و یا این موضوع که آیا فرد قبلا باردار شده است یا نه، یا فیبروم ها چقدر رشد داشته اند، آیا به تعداد آن ها اضافه شده است یا خیر و موارد متعدد دیگری بررسی میشود.
یکی دیگر از مباحث این است که امکان دارد فیبرومها بعد از زایمان تشکیل شوند و یا در صورت وجود فیبرومهای کوچک، بارداری سبب بزرگ شدن آنها شود و با توجه به سایز و محل تشکیل عوارضی مانند، افزایش سقط جنین، محدودیت رشد جنین در رحم، وضعیت نامناسب جنین در رحم، خونریزی های بعد از زایمان و حتی در مواقعی هیسترکتومی نیز اتفاق میافتد.وجود فیبرومهای در قسمت انتهایی رحم و نزدیک به دهانه رحم باعث عدم پیشرفت زایمان میشود و که در این هنگام عمل سزارین بسیار مهم است.
خانم دکتر پوران حاجیان به شما توصیه میکنند که با توجه به روش های مختلف درمانی که برای فیبرومهای رحمی وجود دارد، حتما قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش های درمانی به شما توصیه شود.